IN MEMORIAM

Centrul Regional de Genetică Medicală Dolj deplânge trecerea în neființă, pe 17 ianuarie 2023, a prof. univ. dr. MIHAI IOANA, profesor, lider, cercetător, coleg și prieten de neînlocuit.

Cariera sa a însemnat o excepțională activitate dedicată catedrei, dar și cercetării științifice în genetica medicală, domeniu cu care s-a identificat și în care a excelat. Coordonator al Laboratorului de Genomică umană al UMF Craiova (din 2007), al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj (din 2015), s-a dovedit un adevărat spirit vizionar și reformator, un mentor exigent cu sine și generos cu toți cei din jurul său.

Prof. univ. dr. MIHAI IOANA și-a asumat și responsabilități administrative academice. A fost prodecan al Facultății de Medicină, apoi prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, având în coordonare prorectoratul cu cercetarea ştiinţifică şi relaţii internaţionale. În cadrul Societății Române de Genetică Medicală a ocupat pe rând funcțiile de Vicepreședinte și ulterior Președinte.

Mihai, un om cu gânduri nemărginite pentru infinitul de fapte cu care a construit lumea noastră genetică. Răbdător cu nesiguranța umanității noastre și încrezător în lumina oamenilor, a transformat viziunea în misiune, dăruindu-se vieții și tuturor celor prinși în privirea lui creatoare.

Ne regăsim, azi, pe drumul pe care l-ai deschis cu inepuizabila resursă de speranță și posibil, mulțumind pentru tot ceea ce vom fi, pentru că ai fost.

Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit, prin deosebitul spirit colegial pe care l-a cultivat în întreaga sa existență!

Condoleanțe familiei greu încercate în aceste clipe!

Dumnezeu să-l odihnească!